logo

TERC V.I.P. programújdonságok

Az új adattárral egyidejűleg frissítést kapott a TERC V.I.P. programrendszer is. Új funkcióként megjelent a fejezetes excel költségvetés importálása, és az ajánlott tételek exportja.

 

Új frissítési folyamat

Mivel 2023 óta a program keretrendszere nem változik, ezért bevezettük annak lehetőségét, hogy a negyedéves frissítések alkalmával csak az új adattár és az programjavítások betöltése történhessen meg.
Ennek eredményeképp a frissítések végrehajthatók akár rendszergazdai jogosultság nélkül is, illetve a program újdonságok, javítások is elérhetők lesznek akár a 2023-as felhasználók számára is.

Az "Ügyfélszolgálat" - "Frissítés" menüjében választhatunk a frissítési lehetőségek közül.

Árazatlan Excel export

Az új "béta", tehát tesztelés alatti "Excel exportálás" menüpontban ("Költségvetés" - "Exportálások a költségvetésből") több új paraméter is megadható az exportáláshoz. Ezek közül árazatlan export talán a legjobban várt funkció a felhasználók részéről. Bekerült a megjelenési beállítások közé az Anyag+Díj összesen oszlop megjelenítése valamint az ajánlott tételek listázása is. 

Fejezetes excel importálás

Az exportált fejezetes költségvetések excel állományainak visszatöltése a rendszerbe eddig nagy kihívást jelentett a felhasználók és az ügyfélszolgálati kollégák számára is. A tételek importálásakor azok munkanem-besorolását az excel fájl munkafüzet-lapjának neve határozza meg - ami fejezetes költségvetés esetén a fejezet nevét tartalmazza és nem a munkanemet -,a beolvasás után téves munkanemekbe kerülhetnek a tételek. Ennek a problémának a megoldására készült el a "Költségvetés" menü - "Költségvetés import" - "TERC VIP-ból exportált fejezetes költségvetés import" béta változata.

Az importálás során az eddig megszokott formai követelményeken túl (oszlopazonosítók, .xls kiterjesztés) egy plusz kitétel szerepel: a fejezet-összesítő munkafüzetlap megléte az excel állományban.

Használt adattár kijelzése és módosítása

Számos alkalommal hívtuk már fel felhasználóink figyelmét, hogy mindig győződjenek meg arról, hogy a költségvetés összeállítás során biztosan a legfrissebb adattárral dolgoznak. Ennek ellenőrzése és beállítása eddig külön menüben volt csak elérhető vagy a "Névjegy" ablakban volt lekérdezhető.

Mostantól a tételek tallózásakor szembetűnő helyen azonnal láthatjuk, hogy melyik adattárból dolgozunk és igény esetés rögtön meg is változtathatjuk azt.

És még

További apróbb változásokat is észrevehetnek felhasználóink a frissített programban, mint pl.:

  • ajánlott tételek végösszegének elrejtése nyomtatásban.
  • CTRL + ALT + Z billentyűparancs a Záradék ablak megjelenítéséhez.
  • Nyomtatott költségvetés esetén a programinformációs szöveg pontosítása.

Reméljük az elkészített újdonságok, javítások hasznosak lesznek felhasználóink számára és várjuk további észrevételeiket, kérdéseiket a support@terc.hu címen.

Kérdése van?
Király Gergő
Király Gergő
Értékesítési ügyintéző
gergo.kiraly@terc.hu
+36 70 670 5198
Mátrai Zsófia
Mátrai Zsófia
Értékesítési ügyintéző
zsofia.matrai@terc.hu
+36 20 318 3683
Kuti Krisztina
Kuti Krisztina
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
support@terc.hu
+36 70 670 5195
Szakács Sándor
Szakács Sándor
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs
support@terc.hu
+36 70 670 5193
Lóczi Miklós
Lóczi Miklós
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
support@terc.hu
+36 20 401 5434
scrollUp