logo

TERC V.I.P. erőforrás-kezelés – lehet élni nélküle, de minek?

Új, előfizetéses konstrunkciónk bevezetése óta még jobban megéri a SILVER változat helyett a GOLD rendszert választani, ahol a legnagyobb pluszt az erőforrások kezelése adja. Mik is ezek valójában?

Egyszerűsítve (vagy még jobban bonyolítva?) nevezhetjük őket tételösszetevőknek is.

Magyarországon egyedűlálló módon a TERC Kft. által fejlesztett ÖN adattárban minden egyes kidolgozott munkafolyamat (tétel) részletesen, a legkisebb összetevőire bontva szerepel. Ezeknek az összetevőknek köszönhetően megtudhatjuk, hogy pl. egy válaszfal építési munka 1 m² egységének elvégzéséhez mennyi téglára, habarcsra, segédmunkás és szakmunkás időráfordításra van szükség.

A tégla, habarcs, szak- és segédmunkás = Erőforrás

Ezekből az erőforrásokból az elkészítendő munkafolyamathoz szükséges mennyisége = Norma

A TERC V.I.P. SILVER és GOLD rendszerében az ÖN adattári tételek normaháttere egyszerűen megtekinthető:

Ahhoz viszont, hogy ezeknek az összetevőknek az árait is megnézhessük, módosítsuk, vagy akár az egyes szükségleteket szerkesszük - GOLD programra van szükségünk.

 

Árak ellenőrzése, módosítása

A kiválasztott tételhez rendelt normaháttér ablak elérhető a tétel kiválasztó ablakából, vagy a már felvett tétel szerkesztő felületén. A látott listában a módosítandó erőforrás cikkszámán duplát kattintva elérhetjük az ÖN erőforrás adattárát, ahol a Központi ár mezőben találjuk az ÖN adattár aktuális erőforrás árát (időközi árfrissítés esetén ezek az árak a rendszer által frissülnek).

Amennyiben a Központi ár helyett másik egységárat szeretnék használni és elmenteni az adott erőforráshoz - két egyedi árat (Saját egységár és Százalékos ár) is megadhatunk. A Százalékos ár mezőbe szabadon beírhatunk összeget, de a 'Szerkesztés' menü - 'Százalékos ár képzés' menüjével a Központi árból számítható %-os arány is megadható.

 

Módosított árak felhasználása

Új költségvetés létrehozásakor: A 'Körülmények módosítása' ablak - 'Árazás' részénél adhatjuk meg az árak alkalmazásának paramétereit.

Meglévő költségvetés esetén: A 'Költségvetés' menü - 'Költségvetés árazása' parancsánál tudjuk kiválasztani az ár alkalmazásának módját - majd újraárazni a költségvetést.

 

Felhasznált árak ellenőrzése - Árelemzés

Az 'Árazás' ablakban maradva a 'Műveletek' - 'Elemzés képernyőre/nyomtatóra' paranccsal a költségvetésben található tételek listáját érhetjük el, részletesen megjelenítve az erőforrásokhoz használt árakat és szükségleteket.

 

Erőforrások és szükségletek módosítása

Amennyiben a tétel összetevőinél nem csak az árat szeretnénk javítani, hanem a felhasznált mennyiséget írnánk át, esetleg az erőforrást ki is cserélnénk, vagy törölnénk, akkor már a tétel módosítására lesz szükség. Ezt is egyszerűen elvégezhetjük a TERC V.I.P. GOLD programban, a hogyanjáról pedig következő hírlevelünkben, cikkünkben írunk részletesen.

Kérdése van?
Király Gergő
Király Gergő
Értékesítési ügyintéző
gergo.kiraly@terc.hu
+36 70 670 5198
Mátrai Zsófia
Mátrai Zsófia
Értékesítési ügyintéző
zsofia.matrai@terc.hu
+36 20 318 3683
Kuti Krisztina
Kuti Krisztina
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs
support@terc.hu
+36 70 670 5195
Szakács Sándor
Szakács Sándor
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs
support@terc.hu
+36 70 670 5193
Lóczi Miklós
Lóczi Miklós
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs
support@terc.hu
+36 20 401 5434
scrollUp